ALBTIME.COM

Shqip dhe në kohe

Si të mësojmë fëmijën të respektojë veten dhe të tjerët?

f338f656aee34f5b317788cbcd774970
Lifestyle

14.11.2013 21:20

Burimi:

Dergoja shokutRespekti përfshin mirësi, dashamirësi, nderim, gjakftohtësi dhe vlen si për fëmijët ashtu edhe për të rriturit. Në disa qarqe, respekti është bërë një gjë e rrallë.

Çfarë është ajo që mund të bëjnë prindërit që të mësojnë fëmijët e tyre për vlerën e vërtetë të respektit, ashtu që fëmijët të fillojnë t’i trajtojnë njerëzit e tjerë në të njëjtën mënyrë. Filloni herët për t’i treguar fëmijës tuaj se çfarë është respekti. Sapo fëmija mëson të komunikojë dhe formëson sjelljen e tij, duhet të mësohet të respektojë të tjerët, veçanërisht të rriturit në mjedisin e tyre. Prindërit vetë duhet të nxisin respektin, sepse siç e dimë, shumica e fëmijëve mësojnë nga shembujt dhe nëpërmjet shembullit tonë të mirë, do t’u tregojmë atyre se çfarë është respekti.

Prindërit duhet të trajtojnë njëri-tjetrin me respekt, të dëgjojnë njëri-tjetrin kur flasin, të pranojnë mendimet reciproke edhe nëse janë mendime të ndryshme dhe gjithmonë të trajtojnë njëri-tjetrin me mirësi. Me anë të shembullit personal, mundemi që fëmijën ta mësojmë me sjellje të mira, respekti për privatësinë e të tjerëve dhe pronës së të tjerëve.

Të gjitha këto duhet mësuar fëmijës sa më herët që të jetë e mundur.

Duhet të tregoni respekt dhe për fëmijën tuaj. Respektoni dëshirat, mendimet dhe gjërat e tij. Bisedoni me qetësi me fëmijën, pa humbur nervat dhe jo duke e quajtur atë me emra nënçmues si dhe pa përbuzje.


Më të rejat nga Lifestyle

210x150
Shëndetësi
Ja cila është pesha ideale sipas gjatësisë!

Rezultatet bazohen ne këtë lloj formule: (Gjatësia juaj – 100) – (10% x (Gjatësi – 100) = Pesha 1- ...

02.09.2014 22:02


210x150
Shëndetësi
Si mund t'i largojmë homoroidet?

Hemorroidet janë patologji shumë e zakonshme, që prekin të paktën një herë në jetën e tyre, pothuajse t&e...

01.09.2014 21:40


210x150
Lifestyle
3 mënyra kur ‘dhemb koka” bëhen ‘Do të vish në shtrat, i dashur’?

Keni ndjenjën që disproporcioni në nevojat seksuale tuaja dhe të partnerit janë të mëdha, përkatësisht q&...

31.08.2014 22:45


210x150
Shëndetësi
Pse lëshojmë gazëra kur hamë groshën? (VIDEO)

Disa njerëz e kanë qejf të hanë groshën, por disa i ikin këtij ushqimi të shijshëm për shkak të &quo...

30.08.2014 15:19


210x150
Shëndetësi
Mos bëni panikë, këto krijesa jetojnë në fytyrën tonë (FOTO)

Nuk ka nevojë që të bëni panikë, këto krijesa të quajtura demodeks jetojnë në fytyrën tonë. K&e...

30.08.2014 08:53


  • 9d17b862e183727ac525e7cbb65b6b73

    Ja cila është pesha ideale sipas gjatësisë!

    Rezultatet bazohen ne këtë lloj formule: (Gjatësia juaj – 100) – (10% x (Gjatësi – 100) = Pesha 1- Nese jeni e gjate 1.50cm, pesha juaj ideale = 45.0 kg. 2 -Nese jeni e gjate 1.51cm, pesha juaj ideale = 45.9 kg. 3- Nese jeni e gjate 1.52cm, pesha juaj i

Mos lëshoni